Overzicht activiteiten
In volle galop (BSO Zuidwester)

Nee geintje, dat kan natuurlijk niet. Wel gaan we naar Stal Jasper. Dus hop hop in het zadel, let’s go! Je krijgt een rondleiding en antwoord op al je paardenvragen. Er blijft genoeg tijd over voor een stapritje, spelen in de stroschuur en de verzorging van jouw lievelingspony.  

Bijzonderheden: De manege heeft voor ieder kind een rijhelm te leen. Trek een aansluitende broek/legging, laarzen/dichte schoenen en een warme jas aan. We vertrekken rond 9:00 uur en zijn rond 16:00 uur weer terug bij de Zuidwester.Locatie:
BSO De Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
Stratego in een sportief jasje

Duizend bommen en granaten, wat is dit een spannend spel. We spelen levend Stratego in Elswout. Met recht hét buitenspel der spellen. Ben jij een verkenner of een maarschalk? Jaag op anderen, vind de verstopte vlag via een tikspel, sluip, denk tactisch na en werk goed samen. Das een boel, kan jij. Vlag gevonden? Doen we ‘t toch nog een keer en nog een keer… Verstopplekken zat in het bos! Durf jij het aan?

Bijzonderheden: Oude kleding voor buiten en sportkleding en binnenschoenen voor in de gymzaal, bij héél slecht weer.Locatie:
SportClub Haarlem - BSO Beatrix
Blinkertpad 3
2015 EX Haarlem
Fashion Mix & Match

Hip, artistiek, gedurfd of romantisch? Vandaag duik je in de ‘high fashion’. Ter inspiratie even wat mode magazines doorbladeren en de mooiste stoffen, structuren, prints en patronen ontdekken. Ready? Van oude kleding maak je nieuwe en fashionable pronkstukken die niet misstaan op de catwalk. Dat wordt knippen, naaien, applicaties maken, borduren, verven en… Versace en Dior, eat your heart out! Vanaf 15.30 gaan we exposeren voor alle ouders

Bijzonderheden: Neem oude kleding van jezelf, broer/zus, ouder(s) mee. Vintage kleding van je oma en opa mag ook!Locatie:
Kunst & CultuurClub - BSO Zuidwester
Ohmstraat 2
2014 EB Haarlem
Lekker Lasergamen

Potje lasergamen vandaag! Spanning en plezier gegarandeerd. Je ontdekt op een speelse manier waar je grenzen liggen en leert deze grens misschien zelfs een beetje te verleggen.Je bouwt mee aan het decor en bedenkt allerlei obstakels. Als de teamindeling is gemaakt, kan het spel beginnen. Let’s goooooooooooo!

Bijzonderheden: Vergeet je sportkleding en schoenen niet! Locatie:
SportClub Senior - BSO Sarabande
Sarabande 3
2152 TB Nieuw Vennepp
Bomen, bomen en bomen

We gaan op avontuur in de duinen. Lekker buiten ons verdiepen in… bomen! Hoeveel verschillende soorten zijn er eigenlijk? Hoe herken je ze? Gebruik vooral ook je zintuigen. Hoe voelt een boom? En hoe voelt het om een boom te knuffelen? We nemen tekenmateriaal mee, gebruiken de speciale bomen opzoekkaart, maken afdrukken met boombast en schilderen zelf een boom. Na vandaag kun je geen boom meer zien.

Bijzonderheden: Trek lekkere wandelschoenen aan en neem regenkleding mee. Locatie:
BSO Buitenbende
Bergweg 66
2061 KB Bloemendaal
Samen muziek maken
Ritmisch trommelen op trommel van blik? Melodieus rammelen met zelfgemaakte maracas? Het kan allemaal met handgemaakte instrumenten van restmaterialen!  Ontdek op speelse wijze het plezier van samenspel op verschillende percussie-instrumenten. Iedereen kan meedoen, want iedereen kan trommelen!


Locatie:
MuziekClub - BSO de Cirkel
Atjehstraat 35B
2022 BL Haarlem