Overzicht activiteiten
Europees eten uit het vuistje (Kookstudio Nieuw-Vennep)

Vakantie = zwemmen, spelen en jezelf tonnetjerond eten. Het liefst van stalletje naar stalletje op een lokale markt. Nomnomnom! Deze vakantie gaan we de wereld rond en maken we streetfood uit alle windstreken. Van BBQ-en tot stomen en rollen. Met deze week lekkernijen uit Europa: Arancini (Italiaanse risottokroketjes), spaanse chorizo tortilla’s en meer! Dat wordt dus lekker veel snacken, knagen en kauwen!

Bijzonderheden: trek kleding aan die vies mag worden én dichte schoenen.


Locatie:

Kookstudio - BSO De Burcht
Burchtpoort 35, Nieuw Vennep
2152 EV Nieuw Vennep
Next level game bouwen (Roboclub Nieuw-Vennep))

Tandje erbij hoor! Je maakt vandaag je eigen computerspel op een laptop of tablet en… brengt je creatie naar een hoger niveau met Makey Makey. Hiermee verbind je een plaatje aan je laptop en via kabels weer objecten aan het plaatje. Snappie? Oh en niet zomaar objecten, maar alles wat elektriciteit geleidt. Dus een stuk papier werkt niet, maar een banaan weer wel. Techniek staat voor alles. Aan de slag: brainstormen, plan maken, aan de slag met scratch, programmeren en daar issie dan: een prototype. Nu nog testen, testen, bijsturen en gamen maar!  


Locatie:

RoboClub Nieuw Vennep - BSO De Burcht
Burchtpoort 35
2152 EV Nieuw Vennep
De grote voetbaldag (Sportclub Senior)

Een één-tweetje, dribbelen, een schijnbeweging, die perfecte assist of dé beste inworp waarna de ene goal na de andere valt. Klinkt dit als abracadabra of is het juist gesneden koek? Geen zorgen! Iedereen komt aan zijn sportieve trekken vandaag. Als topvoetballer (in spé) schiet jij vandaag sowieso de sterren uit de hemel. Hoppa! Deze nu al memorabele dag sluiten we af met een voetbaltoernooi. Winnen doe je door de meeste punten te verdienen. Appeltje-eitje voor jou!    

Bijzonderheden: Trek je buitensportkleding en –schoenen aan? We zijn de hele dag buiten. 


Locatie:

SportClub Senior - BSO Sarabande
Sarabande 3
2152 TB Nieuw Vennepp
Adem in, adem uit…(yoga)

Mind full of mindfull? Deze week staat in het teken van bezinning, rust en concentratie. Stress? Die komt er deze week niet in hoor! We doen allerlei dingen om lekker in je velletje te zitten én blijven. Zoals yoga. Zoek een oefening die bij je past op de ipad of bedenk er lekker eentje zelf. Oefening baart kunst, ofwel de kracht van herhaling. Met souplesse, gemak en lol show je jouw yoga moves aan de rest. Namaste!


Locatie:

BSO Sarabande
Sarabande 3
2152 TB Nieuw Vennep
Ken je klassiekers (sport)

Tikkertje Next Level hoor, dit creatieve en eigenzinnige tikspel. Moet je horen! We bouwen eerst een afgebakend speelveld, net als in het computerspel Pacman. De hoogste tijd voor ‘het happertje’ om zoveel mogelijk balletjes op te eten. Hap hap hap! Maar pas op voor de beenloze spookjes, die zijn vliegensvlug en kunnen goed springen! Spookjes uitgeschakeld en de meeste balletjes verzameld? Jij wint. GAME OVER.

Bijzonderheden: Trek gymkleding aan en neem binnensportschoenen mee.


Locatie:

SportClub Senior - BSO Sarabande
Sarabande 3
2152 TB Nieuw Vennepp